Overtuigen door in rechter oor te spreken

Blijkbaar heb je dan 2 keer zoveel kans op een JA.

In een studie waarbij men om een sigaret vroeg bleek men 2 keer zoveel kans te maken om de ander te overtuigen er een te geven, als men sprak via het rechter-oor. Nu rook ik niet.
Maar ik ga in mijn sales-gesprekken voortaan maar rechts van mijn gesprekspartner zitten.

LEFT BRAIN RIGHT BRAIN
Nou heb ik ook nog eens gelezen dat informatie via het rechter oor verwerkt wordt door de linkerhersenhelft. En hetgeen gezegd wordt in het linkeroor direct naar de fantasierijke rechter hersenhelft.

Heb al sinds ik bovenstaande las zin om een radiocommercial te maken. Door de rechter speaker de feiten. En dan door de linker speaker de kleine leugentjes en de fantastische overdrijvingen. Zoals Roy H. Williams zo mooi schrijft:
“The left hemisphere of the brain wants facts, details, descriptions and benefits. Lefty is all about sequential logic and deductive reasoning. Lefty looks for loopholes and discrepancies and is full of doubt. But the right hemisphere cares for none of that. The right half of the brain is where fantasy lives.”

Enfin, zou het sigaretten-experiment nog beter werken als je de feiten vraagt via het rechter oor, en dan in het linkeroor fluistert dat “je dan mijn aller aller beste vriend bent?”