Nudging kennismaking: een interactieve presentatie

  • Vorm: interactieve presentatie van 1-2 uur bij bij jou op kantoor of bij som nudging in Amsterdam
  • Voor wie: management, directie, iedereen die met nudging aan de slag wil gaan

Een goede manier om (het management van) je organisatie te laten proeven van nudging is een kennismakingspresentatie door som nudging. Op een zeer enthousiasmerende manier nemen we de aanwezigen mee in de wereld van gedragsbeïnvloeding, van aanvulling op de stok (straf), de peen (beloning) en de preek (de communicatiemiddelen).

Het leuke van nudging is dat – wanneer eenmaal kennis te hebben genomen van de principes – mensen opeens overal voorbeelden van nudging om zich heen zullen herkennen. Daarmee wordt het begrip meteen tastbaar en toepasbaar voor de aanwezigen. Natuurlijk ook omdat wij de presentatie rijkelijk larderen met voorbeelden uit binnen- en buitenland.

De meeste deelnemers aan de nudging kennismaking presentatie verlaten de bijeenkomst met ‘jeukende handen’ – het begrip nudging is helder, de toepassingsmogelijkheden zijn toegelicht, er zijn aansprekende voorbeelden voorbij gekomen en men heeft er zin in om nudging te gaan toepassen in de eigen organisatie.

Meestvoorkomende vervolgstappen zijn de volgende

  • nudging workshop: een interactieve workshop van een dagdeel met onder andere een stappenplan voor het zelf ontwikkelen van nudges
  • nudging workshop voor gemeentes
  • ontwikkelen van nudges: traject waarbij we daadwerkelijk samen nudges gaan ontwikkelen, implementeren en meten & bijsturen

 

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw organisatie door te nemen. Maatwerk is uiteraard mogelijk.

Lees verder over nudging voor woningcorporaties

Lees hier al onze postings over nudging

voorbeeld slide uit de presentatie

voorbeeld van een succesvolle nudge

voorbeeld van een succesvolle nudge