workshop nudging in de praktijk

Nudging en gedragsverandering zijn hot, je komt het al een tijdje overal tegen. Ministeries hebben Task Forces, bedrijven en gemeentes tasten het af en Universiteiten doen onderzoek.

Maar op welke manier kan je nu al zelf nudging concreet toepassen voor jouw organisatie? Dat is precies waar de workshop nudging in de praktijk over gaat. Of je het nu hebt over klanten, prospects, medewerkers of burgers, dat maakt in de praktijk van nudging niet veel uit. Bekijk het programma hieronder en laat je inspireren!

workshop nudging in de praktijk
workshop nudging wie

De workshop is voor mensen die gedragsverandering willen realiseren. Bij klanten, burgers of eigen medewerkers. Denk hierbij aan marketeers, sales managers, communicatie-professionals, HRM professionals en beleidsmakers.

workshop nudging wat

De workshop omvat ruwweg drie onderdelen: theorie, voorbeelden en zelf toepassen. Daarnaast is het programma aan te passen aan jouw wensen, we vragen je nadrukkelijk om mee te denken. Heb je bepaalde specifieke vragen over nudging?
laat het ons weten!

workshop nudging waar

Afhankelijk van de samenstelling van de deelnemers organiseren wij de workshop op de meest praktische locatie. In het geval deelnemers uit Amsterdam of omstreken komen organiseren wij de workshop in ons eigen workshop-ruimte met uitzicht over de stad.

de workshop

Het programma van de workshop nudging in de praktijk zal een dagdeel in beslag nemen, en in ieder geval uit de hiernaast genoemde onderdelen bestaan.

Echt uniek aan deze workshop is dat iedere deelnemer op individuele basis terugkoppeling ontvangt van som digital: wij nemen dus de tijd om jouw beste, zelf uitgewerkte nudge te evalueren en aan te scherpen.

Wil je de workshop als groep boeken? Natuurlijk is het ook mogelijk om een op maat gesneden programma op te stellen. Op die manier garandeer je dat het programma optimaal aansluit bij de wensen, behoeften en uitdagingen van je organisatie.

de trainers

de onderdelen

achtergrond: wat is de theorie achter nudging en hoe werkt onderbewuste beïnvloeding? Om een goed beeld te krijgen hoe nudging werkt, maken we de wetenschap begrijpelijk.

voorbeelden: we zullen je inspireren met voorbeelden van zowel digital nudging als nudging in het publieke domein. In dit interactieve deel laten we succesvolle nudges zien, maar ook de minder succesvolle. In dit onderdeel komt de theorie achter nudging echt tot leven.

zelf toepassen: je gaat zelf aan de slag om ideeën te ontwikkelen voor je eigen organisatie. Hierbij maak je gebruik van het nudging werkboek waarin alle belangrijke punten uit de workshop zijn opgenomen. Je werkt aan de hand van een stappenplan om te waarborgen dat aan alle voorwaarden voor een succesvolle nudge is gedacht. Naderhand worden ideeën gepresenteerd en concreet gemaakt aan de hand van feedback van de groep en som digital.

ons uitgangspunt is dat jij direct na afloop van de workshop zelf aan de slag kan met de implementatie van nudging binnen jouw organisatie.

wat deelnemers over de workshop nudging in de praktijk zeggen

wat zijn de kosten?

Deelname aan de workshop kost € 295,- ex BTW. Hierbij krijg je een individueel assessment van je beste nudging idee en het nudging werkboek met de belangrijkste take-aways op een rij.

heb je interesse?

Ben je geïnteresseerd in het bijwonen van de workshop nudging in de praktijk? Laat dan je gegevens achter in het formulier hieronder. Wij nemen contact met je op en bespreken de datum van de workshop zodat iedereen daadwerkelijk kan. Wil je eerst meer weten over nudging? Lees dan verder op de som digital blogpost.

inschrijfformulier