workshop nudging voor gemeentes

Nudging voor gemeentes is hot en dat is niet zonder reden. Het is een goed werkende aanvulling op ‘de wortel, de stok en de preek’. Steeds meer overheidsinstanties en gemeentes maken gebruik van nudging en kennis over positieve gedragsbeïnvloeding om beleid effectief vorm te geven. De reden hiervoor is simpel: het werkt.

Er zijn steeds meer voorbeelden van goed onderbouwd beleid waarmee gemeentes resultaat boeken. Met de workshop nudging voor gemeentes kan je kennismaken met succesvolle voorbeelden van nudging en krijg je inzicht in de theorie. Daarnaast ga je concreet aan de slag met de nudging mogelijkheden voor jouw gemeente. Bekijk de uitgebreide beschrijving van het programma hieronder.

workshop nudging in de praktijk

whitepaper nudging

Wil jij weten wat je kan verwachten van de workshop? Download dan het whitepaper over nudging door hiernaast je gegevens in te vullen.

Je ontvangt direct een link in je mail waarmee je het whitepaper kan downloaden:

 • duidelijke uitleg waarom nudging werkt
 • stappenplan over hoe je effectieve nudges ontwikkelt
 • meerdere voorbeelden van concrete nudges en het gemeten effect

formulier

  schrijf mij in voor de som update

  Deze workshop is voor gemeentes die kennis willen maken met nudging als beleidsinstrument, of voor gemeentes die al kansen zien en er mee aan de slag willen. Denk bijvoorbeeld aan het positief beïnvloeden van burgers om hun belastingaangifte op tijd in te dienen.

  In de workshop behandelen we ruwweg drie onderdelen: theorie, voorbeelden en zelf aan de slag gaan. Het is ook mogelijk om het programma aan te passen aan de wensen van jouw gemeente, we vragen je nadrukkelijk om mee te denken.

  workshop nudging waar

  Afhankelijk van je wensen kunnen wij de workshop organiseren op een locatie in jouw gemeente. Anderzijds is het ook mogelijk om de training te organiseren op onze locatie in Amsterdam, in onze workshop-ruimte met uitzicht over de binnenstad.


  de workshop

  Het programma van de workshop nudging voor gemeentes neemt een dagdeel in beslag en bestaat in ieder geval uit de hiernaast genoemde onderdelen.

  Uniek aan deze workshop is dat wij naderhand terugkoppeling geven over jullie best uitgewerkte nudge. Wij nemen dus de tijd om jullie beste idee te evalueren en aan te scherpen.

  Het is ook mogelijk om een op maat gesneden programma op te stellen. Op die manier garandeer je dat het programma optimaal aansluit bij de wensen, behoeften en uitdagingen van jouw gemeente. Neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken.

  nudging in Boxmeer

  De workshop nudging voor gemeentes is met enthousiasme ontvangen in Boxmeer. Dit heeft er toe geleid dat de eerste concrete plannen worden uitgewerkt en uitgerold in de organisatie. Lees hier meer over de nudging plannen van Boxmeer.

  drie onderdelen

  achtergrond: wat is de theorie achter nudging en hoe werkt onderbewuste beïnvloeding? Om een goed beeld te krijgen hoe nudging werkt, maken we de wetenschap begrijpelijk.

  voorbeelden: we zullen je inspireren met sprekende voorbeelden van nudging in het publieke domein en nudging toegepast in beleid. In dit interactieve onderdeel komt de theorie achter nudging echt tot leven.

  zelf toepassen: je gaat zelf aan de slag om ideeën te ontwikkelen voor je eigen gemeente. Hierbij maak je gebruik van het nudging werkboek waarin alle belangrijke punten uit de workshop zijn opgenomen. Je werkt aan de hand van een stappenplan om te waarborgen dat aan alle voorwaarden voor succesvolle nudging is gedacht.

  wat deelnemers over de workshop zeggen

  wat zijn de kosten?

  De kosten voor de workshop nudging voor gemeentes zijn afhankelijk van jouw wensen. Deelname als individu in een door ons georganiseerde bijeenkomst kost €295,- ex BTW per persoon. In het geval je de workshop als groep boekt gaan wij graag in overleg over de wensen, en maken wij graag een aanbieding op maat.

  heb je interesse?

  Ben je geïnteresseerd in de workshop nudging voor gemeentes? Neem direct contact met ons op of laat je gegevens achter in het onderstaande formulier. Wij nemen dan spoedig contact met je op.