Verduurzamen kantoorpanden hèt antwoord op leegstand

Het is de nachtmerrie van iedere zakelijk vastgoed eigenaar: huurders die opzeggen omdat het pand niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Toch is er een oplossing: verduurzaam het energieverbruik!

Verduurzamen kantoorpanden - Progress Energy Services & CanicasProgress Energy Services verduurzaamt het energieverbruik

som is partner in een mooi initiatief: Progress Energy Services helpt om het energieverbruik van bestaande kantoorpanden (ca 6.000 m2) sterk te verbeteren. Hierdoor verbetert het energielabel, waardoor bestaande huurders niet (om die reden) zullen opzeggen, vastgoed eigenaars aan duurzaamheid en waardebehoud kunnen werken, en huurders ook een deel van de kostenbesparingen naar zich toe zien komen. Het klinkt als een no brainer, maar de praktijk is weerbarstig: vastgoed eigenaren hebben vaak moeite om de investeringen gefinancierd te krijgen. Progress Energy Services kan dat wel en heeft bovendien de beste spelers uit de markt aan zich verbonden.

De aanpak van Progress Energy Services steunt op drie pijlers

  1. Verbeteren van de technische infrastructuur op het gebied van energie management
  2. Monitoren, meten en verbeteren van het energie management
  3. Aanreiken van inzicht in, en tools voor het verbeteren van gedrag van de gebruikers van een kantoorpand

Verduurzamen kantoorpanden - Progress Eneergy Service & CanicasWanneer alledrie deze drie pijlers maximaal worden benut is het mogelijk om energiebesparingen tot wel 45% te realiseren. De investeringen die hierbij komen kijken worden gefinancierd door Progress. De terugverdientijden zijn altijd binnen 5 jaar.

MediaPark launching customer

De launching customer is er direct één met perspectief: we gaan zowel de Parkeergarage als het MediaCentrum, onderdeel van het MediaPark in Hilversum onder handen nemen. De eerste stappen zijn gezet en hieruit blijkt dat de business case er goed uit ziet. Het volgende pand is het requisieten- en decorcentrum waar ook veel quick wins te verwachten zijn.

Tweede stap is in november jl. gezet: er is een LOI gesloten met drie belangrijke partijen in deze markt: Beekink (technische installaties), Balance (smart monitoring) en Johnson Controls (monitoring software en hardware).

De rol van som is om de gedragscomponent in te vullen. Regie op de projecten bij opdrachtgevers waar het gaat om bewustwording en gedragsverandering. Daarnaast is som voornaamste sparringpartner van de Directie voor de propositie, (online) marketing en partnering.

Kijk rond op de website van Progress Energy Services

Neem contact op met Hans Drenth om de duurzaamheid van uw kantoorpand te verbeteren